Minőséget képviselünk!
AZ ODAFIGYELÉS, A TÖRŐDÉS NEM LUXUS, ÖNÖKNEK IS JÁR!
KÉRJE AJÁNLATUNKAT! TELEFON: 788-8482, FAX: 788-8464, E-MAIL: akozoskepviselotunde@gmail.com
 
 

GENERALI PROVIDENCIA

Házőrző többlakásos épületbiztosítás


Miért előnyös a többlakásos lakóépületek együttes biztosítása?

Ha Önök egy társasház lakóközösségének tagjai, nem csupán lakásukért, hanem az egész épületért felelősek. A keletkező károk több otthon értékeit és a közös helyiségeket is veszélyeztethetik. A kárrendezés folyamata gyakran nehézkes a lakók különböző biztosítottsága, valamint az egyéni ügyintézés miatt. E probléma megoldására kínáljuk a többlakásos lakóépület biztosításunkat.

Megnyugtató, mert

 • függetlenül az egyes lakók, bérlők biztosítottságától az egész épület biztosítva van a pincétől a padlásig
 • vegyes tulajdonú lakóházaknál az önkormányzatra eső tulajdoni hányad is biztosítva van

Egyszerűbbé válik

 • a közös képviselő munkája, egyszerűsödnek a tulajdonosok teendői
 • a biztosítási díjak kezelése
 • a közös ügyintézés és a kárrendezés
 • a hitelre vásárolt új vagy használt lakások hitelfedezeti biztosítás meglétének igazolása

Olcsóbb

 • a hosszú lejáratú szerződésekre kínált engedmény eredményeként
 • a fiatal épületekre nyújtott kockázati engedmények miatt

Rugalmas, mert

 • a lakóközösség több kockázatot magába foglaló kiegészítő biztosításokat is köthetnek
 • minden lakó önállóan dönthet saját ingóságainak biztosításáról
 • ingóságbiztosításunkat több variációban kínáljuk

Példa

Ezen biztosítási forma előnyére nagyon jó példa lehet, hogy egy vihar megrongálja a tetőszerkezetet (ez még egy lapos tetős panel épület esetében is előfordulhat) és szükség van a gyors intézkedésre és kártérítésre a kár elhárítása érdekében. Ha a lakóknak egyenként van lakásbiztosításuk, akkor esetenként 4-5 biztosítóval kell felvenni a kapcsolatot és a náluk biztosított lakások arányában kell kérni a kártérítést. Ebben az esetben számolni kell azzal is, hogy egyes lakások nincsenek sehol biztosítva. Az ezekre eső kártérítést csak a közös költségből tudja a ház fedezni, ami jelentős problémákat okozhat a pénzügyi helyzetében. Ha az épület kompletten a Generali-Providenciánál van biztosítva, a fenti példa szerint egyedül a Generali-Providencia fizeti a teljes tetőjavítási költséget.

Fontos elem a felelősségbiztosítás

Társasházi lakóépületek biztosításának fontos eleme a felelősségbiztosítás is, gondoljunk csak az elhanyagolt, nem megfelelően karbantartott tetőszerkezet miatt a parkoló autóra eső tetőcserép vagy a rossz takarítás következtében elcsúszó és lábát törő postás esetére, mely kártérítések szintén a lakóközösségre hárulnának felelősségbiztosítás hiányában.

Új építésű lakóparkok

Az új építésű lakóparkok biztosítását ki lehet terjeszteni a "hagyományos" kockázatokon kívül az épületek körül telepített dísznövények, padok, világítótestek, játszótéri gyermekjátékok, antenna-, erősítőrendszerek, szeméttárolók, kaputelefonok, elektromos kapumozgató rendszerek rongálásának kockázataira. Új kockázatként jelent meg a felvonók géptörés biztosítása, illetve a tulajdonosok által használt garázsban tárolt gépjárművek biztosítása

Komplett épületbiztosítás esetén a lakóknak csak a saját ingóságbiztosításaikkal kell külön foglalkozniuk, melyeket célszerű szintén a Generali-Providenciánál megkötni!


Az akozoskepvislo.hu oldalain megjelent valamennyi tartalmat, illetve egyéb publikált anyagot szerzői jog védi. Ezek bármilyen formában történő sokszorosítása, publikálása vagy egyéb jellegű felhasználása kizárólag a kiadó előzetes írásbeli engedélyével történhet. Az oldal tulajdonosa Balogh Tünde.

 

Felhívjuk a figyelmet, hogy kapcsolati e-mail címeink, telefonszámaink különféle címjegyzékekbe való beillesztése, valamint a kapcsolati címeinkre történő spam-küldés törvénybe ütköző cselekedet. Kérünk mindenkit, hogy tartózkodjon a törvénysértéstől.
 
Copyright 2009. Balogh Tünde Minden jog fenntartva.